Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Live Totem (7/6) @ Αθήνα, 7sins club


To 7sins club παρουσιάζει για πρώτη φορά τον πιο αντισυμβατικό χαρακτήρα ολόκληρης της εγχωρίας Rap σκηνής....ΤΟΤΕΜ.... ζωντανά στο stage του 7sins, Πέμπτη 7 Ιούνιου 2012 και ώρα 21.26! Μαζί του θα είναι και οι Psyclinic Tactix και πολλοί φίλοι.

Είσοδος: 3 ευρώ
Πόρτες: 21.26

Seven Sins Club
Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα
Τηλ : 6977168351, 6983475970     
Πρόσβαση : Μετρό - Στάση Ομόνοιας


Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Σκιτσοφρενής - Η Ματιά του Δράκου


Ο προσωπικός δίσκος του Σκιτσοφρενή  -Η Ματιά του Δράκου- είναι διαθέσιμος σε περιορισμένα αντίτυπα στο Tatooland
στη Θεσσαλονίκη,στο -Mελάνι-(Kαλαμάτα,Aριστοδήμου 40).
Αντίτυπα θα είνα επίσης διαθέσιμα και στο τετραήμερο live του Ιουνίου για τα 20 χρόνια Active Member.Οι

 τρείς βασικοί συντελεστές αυτού του project - Β.D.FOXMOOR ,Ονειρευτής και Π.Χούντας(on air studios)

Συνέντευξη με τις "Στοιχειωμένες Σκιές" στο Sampl-3-xine στις 14/11/2002


Οι "Στοιχειωμένες Σκιές" είναι ένα low bap σχήμα από την Χίο αποτελούμενο από το Λέκτορα και τον Άδη. Παρ'όλη την μακρινή απόσταση, δεν έχουν σταματήσει στιγμή να ασχολούνται ενεργά με αυτό που αγαπούν. Μέχρι σήμερα, έχουν στο ενεργητικό τους 5 demo δίσκους καθώς και άλλες δισκογραφικές προσπάθειες αλλά και live εμφανίσεις. Αυτόν τον καιρό, κυκλοφορεί από το "Intro" και τα γραφεία στη Θεσσαλονίκη μια demo συλλογή της παρέας τους, με τίτλο "Σκόρπιοι σε 4 γωνιές". Πρόκειται για "το πιο παράτολμο εγχείρημά" τους, όπως μας λένε οι ίδιοι. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τους γνωρίσουμε καλύτερα....


Sampl-3-Xine: Λοιπόν παιδιά γεια χαρά. Θα'θελα να κάνετε αρχικά μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο γκρουπ "Στοιχειωμένες Σκιες".
Λέκτορας: Το συγκρότημα "Στοιχειωμένες Σκιές" ξεκίνησε στις αρχές του 1998 και στην πρώτη του μορφή είχε 5 άτομα. Τον Σεπτέμβρη του '98 βγήκε το πρώτο demo σε κασέτα ("Επαναστάση των σκιών"), και από τις αρχές του '99 στο γκρουπ έμειναν μόνο εγώ και ο Άδης. Τότε βγήκε το 2ο demo ("hip-hopera της πόλης"), και καλοκαίρι του ίδιου έτους, το 3ο demo ( "Σ'επικίνδυνο έδαφος") το οποίο ηχογραφήθηκε σε στούντιο στη Χίο και ήταν σε cd. Ένα χρόνο μετά ετοιμάστηκε σε δικό μας χώρο στη Χίο, το 4ο demo με τίτλο "Θέατρο Σκιών". Αυτό το cd βγήκε με ολοκληρωμένο layout (εξώφυλλα κλπ) και μόνο σε cd.Ένα χρόνο μετά, τον Σεπτέμβρη του 2001 βγήκε το 5ο demo ("Λόγια Παραλόγων") πάλι ηχογραφημένο σε δικό μας χώρο, και ήταν το cd το οποίο προωθήθηκε από το intro και βγήκε σε κάτι παραπάνω από 100 αντίτυπα. Τέλος, πάλι ένα χρόνο μετά (Σεπτέμβρης 2002) βγήκε ίσως το πιο παράτολμο εγχείρημά μας, μια συλλογή. Η συλλογή της παρέας μας, της "Κλίκας των Σκιών", η οποία υπάρχει από το 1999.Ήταν ένα μάζωμα όλων των demo δουλειών των παιδιών που είχαν κάνει ως τώρα, αλλά περιέχει και κομμάτια από εμάς.Το cd αυτό υπάρχει στο intro στο Πέραμα αλλά και στο γραφείο της Freestyle στη Θεσσαλονίκη...Να συμπληρώσω ότι όλον αυτόν τον καιρό, όλες οι δουλείες μας είναι στη μορφή demo cd , και φτιάχνονται με μέσα δικά μας και χρηματοδοτούνται από εμάς.


Sampl-3-Xine: Μάλιστα..Το επόμενο δισκογραφικό σας βήμα ποιο και πότε προβλέπεται να είναι;
Άδης: Λοιπόν, ετοιμάζουμε ενα καινούριο δίσκο όπου θα έχουμε και πολλά τραγούδια από τους "Κόντρα" και "Δίλλημα", καθώς και άλλες συμμετοχές. Αυτό προβλέπεται να βγει γύρω στο καλοκαίρι, αν όλα πανε κατ'ευχήν. Θα είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο έχουμε δώσει ως τώρα απο πλευράς ποιότητας, στίχων, φωνών κλπ.
Λέκτορας: Να συμπληρώσω ότι αυτό που θα βγεί θα είναι πάλι χρηματοδοτούμενο από εμάς αλλά δε θα είναι στη μορφή demo.


Sampl-3-Xine: δηλαδή; τι μορφή θα έχει;
Λέκτορας: Τη μορφή ενός κανονικού cd...Δεν εννοώ εξωτερικά.. αλλά ηχητικά κλπ κλπ. Θα διατίθεται από την freestyle productions.Τουλάχιστον έτσι λένε τα σχέδια. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλα.


Sampl-3-Xine: Παράλληλα όμως με τη δισκογραφία συμμετέχετε σε συναυλίες της fp ή και άλλες.. Πείτε μου δυο λόγια για τις συναυλίες που έχετε λάβει μέρος, ξεχωρίστε κάποιες αν είναι δυνατόν, καθώς και για τυχόν μελλοντικά live.
Λέκτορας: Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν και σε σχέση με τα έτη ύπαρξής μας, έχουμε κάνει σχετικά μικρό αριθμό lives.Και αυτό λόγω του ότι είμαστε μακριά.Έχουμε κάνει 11 live εμφανίσεις ως τώρα, σε lives της FP, αλλά και σε lives διοργανωμένα από εμάς στη Χίο και στη Μυτιλήνη όπου σπουδάζουμε...Από τα lives αυτά ξεχώρισαν τα lives που είχαμε οργανώσει εμείς κυρίως επειδή είχαμε περισσότερο χρόνο δικό μας, ενώ ως τώρα στα lives της freestyle παίζουμε μαζί με αλλα groups και ο χρόνος είναι περιορισμένος..Όσον αφορά το μέλλον, εκτός από το 6ο low bap festival που έχει κανονιστεί να παίξουμε, ίσως κανονίσουμε να παίξουμε σε κάποια μελλοντικά lives "Στον Αέρα" ανάλογα με το πότε θα ανεβαίνουμε, και επίσης λέμε να κανονίσουμε κάτι και εδώ για το οποίο θα μιλήσει λεπτομερώς ο Άδης....
Άδης: Ναι, για τη Μυτιλήνη σκεφτόμαστε να οργανώσουμε, ως φοιτητική μουσική ομάδα, μια συναυλία της οποίας τα έσοδα θα πάνε στους Ζαπατίστας, για την ενίσχυση της ελληνικής καμπάνιας και του σχολείου στην κοιλάδα της Τσιάπας. Αυτό ελπίζω να συμβεί στις αρχές του επόμενου έτους.


Sampl-3-Xine: Ενδιαφέρον ακούγεται... Αναφερθήκατε πριν στην "Κλίκα των Σκιών". Θα μας πείτε δυο λόγια πάνω σ'αυτό;
Άδης: Μετα απο αρκετό καιρό τελικά η παρέα έδεσε. Έγιναν 2 νεα σχηματα, οι "Κόντρα" με τον Σκοτεινό απο τα Άσπρα Σπίτια και τον Kingeorge από τη Χίο, και οι "Δίλλημα" με τον Ονειρευτή και τη Φλογα απο την Καρδίτσα ως τα πλέον σίγουρα μέλη. Υπάρχει και ο CodeX απο το Βόλο που ειναι ο παλιότερος στην παρέα μας. Ολα τα παιδιά έχουν κάνει δικά τους demo στο παρελθόν. Φυσικά είμαστε κι εμείς στην κλίκα μας. Αυτά περίπου..
Λέκτορας: Όπως είπαμε και πριν, η παρέα αυτή υπάρχει από το 1999 απλά τον τελευταίο καιρό οργανώθηκαν περισσότερο τα πράγματα.Βγάλαμε και τη συλλογή, και από εδώ και πέρα προχωράμε ο καθένας με τους ρυθμούς του σε αυτό που κανεί.


Sampl-3-Xine: Οι "Στοιχειωμένες Σκιές" είναι ένα low bap συγκρότημα. Τι σημαίνει για εσάς το low bap; Πώς το αντιλαμβάνεστε;
Λέκτορας: Το low bap για μένα προσωπικά ξεφεύγει από συγκεκριμένους και κλειστούς ορισμούς.Σίγουρα είναι πολλά περισσότερα από τη μουσική αλλά η μουσική είναι προς το παρόν η μεγαλύτερή του έκφραση.Ο κώδικας του hip hop είναι αυτός που από παλιά μέχρι και τώρα εξέφραζε μουσικά το low bap. Αν είσαι αληθινός με τον εαυτό σου πρώτα και μετά με τον έξω κόσμο, πιστεύω πως το low bap θα το νιώσεις μόνος σου.Τουλάχιστον έτσι το έχω ζήσει εγω.


Sampl-3-Xine: Αυτόν τον καιρό πως βλέπεις την πορεία του; Πιστεύεις πως είναι πολλοί αυτοί που το έχουν νιώσει πραγματικά το low bap; Είσαι αισιόδοξος για το μέλλον του;
Άδης: Το low bap δεν ξερω πόσοι το 'χουνε νιώσει, ούτε νομίζω ότι μπορείς να ξέρεις κάτι τέτοιο για κάποιον γιατί ο καθένας αλλιώς το βιώνει. Low bap μπορεί να είναι και κάποιος που ζει στην Αφρική ας πούμε χωρίς να έχει ακούσει ποτέ τον όρο. Όσο αφορά τα τεκτενόμενα, ναι είμαι αισιόδοξος. Το lowbap γεννήθηκε όμορφα, και άρχισε να μεγαλώνει εξίσου όμορφα. Γίνονται πολύ όμορφα πράγματα τώρα, όπως η "Praxia", η "Κοσμογωνιά", και κάτι για ένα βιβλιοπωλείο που άκουσα, τη "Χρονορωγμή", και φυσικά το δισκαδικο το "Ιntro" και η "8ctagon" με ό,τι συνεπάγεται. Βλέπουμε ότι όλα αυτά γίνονται σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, στο Πέραμα. Αυτά όμως είναι που θα κρατήσουν το lowbap όταν όλα αρχίσουν να καταρρέουν, όπως οι δισκογραφικές. Όμως, επειδή υπάρχουν έξυπνα μυαλά στο χώρο, και μύτες που μυρίζονται τα μελλούμενα, έχει φτιαχτεί αυτή η μικρή κοινότητα που μπορεί να μείνει όρθια ό,τι κι αν συμβεί παγκοσμίως και φυσικά να συνεχίσει να μεγαλώνει και να κάνει και άλλα πράγματα όμορφα και σπουδαία. Απλά πρέπει να μην ξεφύγει το πράγμα από την πορεία που έχει αρχίσει να ακολουθεί. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να κλείσει τα μάτια και να προχωράει προς μια προκαθορισμένη κατεύθυνση. Αυτό δε νομίζω ότι θα ήταν σωστό.


Sampl-3-Xine: Θα ξέρετε καλύτερα από εμένα σίγουρα, τα πολλά underground σχήματα που αποφασίζουν να βάλουν ένα ακόμα λιθαράκι με τη σειρά τους στο low bap.Πώς βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί υπογιείως και ποιες συμβουλές θα δίνατε σε παιδιά που βρίσκονται στο ξεκίνημα;
Λέκτορας: Η κατάσταση με τα σχήματα αυτά είναι ίσως η πιο όμορφη αλλά και η πιο περιέργη στο χώρο του low bap.Και η αιτία βρίσκεται στο ότι αυτά τα σχήματα σκάνε μύτη συνέχεια,επιβιώνουν πολύ λίγα, και γίνονται ευρύτερα γνωστα ακόμη λιγότερα.Σίγουρα είναι πολύ ευτυχές το γεγονός που υπάρχουν παιδιά που ασχολούνται με το low bap μόνο επειδή το λέει η ψυχή τους,αλλά δε ξέρω κατα πόσο αυτές οι φωνές πιάνουν τόπο η πνίγονται. Κάποτε σε ένα low bap festival, είχε πει ο B.D.Foxmoor ότι κάθε νομός έχει και το group του.Σήμερα έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα groups αυτά και θα συνεχίσουν να γίνονται. Το θέμα όμως είναι να είσαι αυθεντικός πρώτα με τον εαυτό σου αλλά και με αυτά που έχεις πεί στα τραγούδια σου, πράγμα που δεν ισχύει μόνο στο underground. H κατάσταση αυτή είναι ανάγκη να συνεχιστεί γιατί ας μην ξεχνάμε ότι πολλά από αυτά τα groups αποτελούν και πυρήνες του lowbap στους χώρους που βρίσκονται. Η συμβουλή μου είναι τα παιδιά αυτά να ακούνε πάντοτε αυτό που λέει η ψυχή τους, να φροντίζουν αυτό που κάνουν να γίνεται γνωστό σε όσο γίνεται περισότερο κόσμο διακινώντας τα κομμάτια τους και να φροντίζουν τραγούδι-τραγούδι να προχωράνε πάντα ένα βήμα ψηλότερα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι μόνοι που δεν έχουν ανάγκη κανένα, δε χρωστάνε σε κανένα, και εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο απο την πάρτη τους. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο και πρέπει να συνεχιστεί.


Sampl-3-Xine: Κλείνοντας αυτήν την όμορφη συζήτηση θα'θελα να μου αφήσετε δύο λόγια πάνω στο θέμα της τρομολαγνείας και των διαφόρων αντιπολεμικών (και όχι μόνο) κινημάτων..
Άδης: Είναι πολύ σημαντικό να ξεκολήσσουμε τους κώλους μας από τον καναπέ μας και να σταθούμε με όσους εναντιώνονται στον πόλεμο παντός τύπου. Πρέπει πάνω απ'όλα να βάζουμε την αξιοπρέπεια του ατόμου και να μην αφήνουμε τους μεγάλους και δυνατούς να μας κοροιδεύουν όλους. Όμως ό,τι γίνεται δεν πρέπει να καπελώνεται από κόμματα και γενικά από σχήματα που βλέπουν κάτι στην όλη φάση για δικό τους όφελος. Τέλος, να αναφέρω την αντιτρομοκρατική και αντιπολεμική μας εκπομπή το "Συναπάντημα" που κράτησε για 16 εκπομπές ενάντια στην τρομολαγνεία.Τελικά μας έφαγαν οι κατσαρίδες...(γέλια)
Λέκτορας: Εγώ έχω να πώ απλά, ότι η εξάρθρωση οποιονδήποτε τρομοκρατικών, ή δε ξέρω και 'γω τι άλλων οργανώσεων, δε πρέπει να ληφθεί ως ευκαιρία από τις διάφορες κυβερνήσεις παγκοσμίως για αστυνόμευση, παραβίαση των ιδιωτικών μας ζωών, και γενικότερα επιβολής καθεστώτων "ελέγχου".
Άδης: Συμπληρώνω ότι οι τηλε-θηριοδαμαστές που βγαίνουν στα παράθυρα μετά από την εξάρθρωση της "17Ν" ακόμα κ τώρα, πρέπει να πάρουν τα μικρόφωνά τους και να τα βάλουν σε άλλο σημείο του σώματος. Πρέπει ΕΜΕΙΣ να σταματήσουμε να βλέπουμε όλους αυτούς τους βλάκες. Να ανοίγουμε το χαζοκούτι για κανένα αγώνα, καμιά ταινία και για κανένα καλό αφιέρωμα. Ούτε τα ηλίθια serial και τα reality, ούτε τα κωλονέα τους. Για ενημέρωση έχουμε κ άλλα μεσα...Έτσι σιγά σιγά ίσως σταματήσουν να λένε, να ξαναλένε και να ξελένε. Αλλιώς δε θα σκάσουν ποτέ έτσι που πάμε...


Sampl-3-Xine: Λοιπόν σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι και αν κάνετε..
Λέκτορας: Να 'σαι καλά επίσης. Καλή τύχη στο e-zine
Άδης: Να 'σαι καλά, επίσης ρε...

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Low Bap Event




Το Σαββάτο 09/06/2012 η low bap παρέα του Ηράκλειου Κρήτης κάνει  ένα παρτάκι με low bap κομμάτια στο "Γρανάζι" όπου βρίσκετε Μιλάτου 6 & Περδικάρη 2. 
Θα παίξουν παλιά και καινούρια κομμάτια! 
Στις επιλογές των τραγουδιών : Tsixlas - Filippos
Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ακολουθουν τα λινκ απο τα καναλια στο youtube καποιων μελων του μπλογκ, που περιεχει πλουσιο υλικο απο lowbap και οχι μονο


Sociuslowbap



StratosLowBap

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Blasphemy Night

Σάββατο 26 Μάη 7:30 μ.μ.
Dj K-os (mea culpa) στο Πολιτισμικό καφενείο σε ενα μουσικό πάντρεμα Jazz,Soul,Hip Hop(UK,FR,USA),Trip Hop και φυσικά LOW BAP...
(Κ.παλαιολόγου 18 με εγνατια)

Dj Dark Illusion - Acamentals Vol.2



Ακούστε τα κομμάτια στο soundcloud

vacamentals vol.2 is a hip-hop compilation created by DI, as the second part of acamentals vol.1 which was released in 2008.
the idea behind this record, was to recreate all the songs on new beats (made from scratch), expressing by this way a different point of view on the original tracks.

the compilation was produced & mixed from february until may 2012 in Usti nad Labem, Czech Republic.

artwork download: http://path01.com/acamentalsvol2artwork.zip

-tracks 9 & 19 produced & mixed by tanto
-tracks 3 & 11 written & performed by tanto
-track 6 written & performed by xnaria
-track 10 written & performed by ad1z
-track 13 written & performed by kingeorge
-guitars, bass guitar & drums on track 18 by miltos mpoumis
-guitars on track 9 by ghostnote
-photographs by DI, layout by tanto

www.path01.com - www.lowbap.com





Μόλις κυκλοφόρησε η νέα συλλογή του DI με τίτλο "Acamentals Vol.2".
Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της συλλογής "Acamentals Vol.1", η οποία είχε κυκλοφορήσει πριν μερικά χρόνια σαν mixtape από το Blasphemy Webradio.
Η βασική ιδέα είναι ίδια, δηλαδή ACApellas κομματιών μιξαρισμένα με instruMENTALS, μόνο που αυτή τη φορά τα instrumentals είναι φτιαγμένα εξαρχής από τον DI για το σκοπό της συλλογής.
Η συλλογή έχει 24 κομμάτια, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται remix κομματιών των Tanto, Χνάρια, Pandomima & Στοιχειωμένες Σκιές.
Το link στο οποίο μπορείτε να την βρείτε είναι: http://soundcloud.com/path01/sets/di-presents-acamentals-vol-2/
και το artwork: http://path01.com/acamentalsvol2artwork.zip
Για όποιον θέλει να στηρίξει αυτή τη προσπάθεια, η συλλογή κυκλοφορέι και σε cd (100 αντίτυπα αριθμημένα) σε συσκευασία η οποία περιλαμβάνει το cd, το artwork και 2 φωτογραφίες σε εκτύπωση υψηλής ποιότητας, μεγέθους 13x18 cm.
Το cd διατίθεται μόνο μέσω του path01.com, -επικοινωνώντας μέσω e-mail- και η τιμή του είναι 5 ευρώ.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

LIVE XNAΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (REPORT)





Το live έγινε στο υπόγειo του ''Spitimou groundfloor'' και ήταν κυριολεκτικά αυτο που λέμε underground!Η προσέλευση ήταν μικρή,πιθανότατα λόγω final 4(οι παρευρισκόμενοι δεν ξεπερνούσαν τους 40).Αυτό βέβαια δεν είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς το κλίμα ήταν μια χαρά ζεστό και οικογενειακό.Η συναυλία ξεκίνησε με το ντόπιο συγκρότημα low bap της Θεσσαλονίκης,τους Mea Culpa,οι οποίοι έπαιξαν 4 κομμάτια εκ των οποίων τα 3 ήταν ακυκλοφόρητα.Εντύπωση μου έκανε το πόσο δυνατές παραγωγές έχουν,με ξερα-βαριά μπίτια και τις κατάλληλες λούπες.Γενικότερα είχαν μια αξιοπρεπή παρουσία στη σκηνή και δεν ανέβηκαν απλά για τους τύπους.Τη σκυτάλη μετά πήραν φυσικά τα Χνάρια(για την ακρίβεια το μικρόφωνο),αρχίζοντας με το ίντρο απο την τελευταία τους δουλειά,που τείνει να γίνει το αγαπημένο μου.Παρουσίασαν κομμάτια απο όλη τη δισκογραφία τους,κυρίως απο τον ''Αντίδρομο''.Το γκρουπ φάνηκε απο την αρχή ότι είχε απίστευτη ενέργεια και απολάμβανε τα τραγούδια με τη ψυχή του.Πραγματικά ο Moya ήταν για να του δώσεις κι εκείνου μικρόφωνο.Οι Brak και Onaxis σε καλή φόρμα ράπαραν σε τρελά επίπεδα χτίζοντας μια ισχυρή χημεία με το κοινό.Μετά το τέλος της συναυλίας ακολούθησε dj set απο τον dj Moya.'Οσοι δεν την κάνανε,άραξαν χαλαρά υπό τον ήχο των old school ακουσμάτων.Στη συνέχεια ο Μoya άρχισε να παιζει low bap και έγινε το σώσε.Ο Brak απο την καύλα του κλώτσαγε πέρα δώθε μπουκάλια με νερό,ένας άλλος τυπάς βάραγε το ηχείο(όταν δε βάραγε εμας!).Ωραία πράμματα!Low Bap έπαιξε στη συνέχεια και ο Onaxis και επικράτησε παρόμοια κατασταση!Οι φωτογραφίες πάρθηκαν απο το blog του γκρουπ (http://www.xnarialowbap.blogspot.com/) και τραβήχτηκαν απο την Giota Sunshine
Socius

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Active Member - Συνεντεύξεις, αφιερώματα & ντοκιμαντέρ

Συνεντεύξεις:

Απόσπασμα από συνέντευξη του B.D.Foxmoor στον Rock FM, στο Rockwave Festival (1998)



Συνέντευξη Active Member στον Imagine FM (2008)



Συνέντευξη τύπου του B.D.Foxmoor στον Ιανό (2009)



Συνέντευξη B.D.Foxmoor στο tvxs.gr (2009)



Συνέντευξη Sadahzinia στο tvxs.gr (2010)




Συνέντευξη B.D.Foxmoor στον Γιάννη Καράμπιτσο (2010)




Συνέντευξη B.D.Foxmoor στο κανάλι της Βουλής (2011)



Συνέντευξη Active Member στο TNS (2011)




Συνέντευξη B.D.Foxmoor σε γερμανικό κανάλι (2012)

http://mediathek.daserste.de/sendungen_a-z/329478_weltspiegel/10408334_griechenland-nicht-wirklich-eine-wahl?buchstabe=W



Συνέντευξη Active Member στον NET FM (2012)


                       


Αφιερώματα:

Οι Active Member στην εκπομπή Comfuzio του Star Channel (1996)




Οι Active Member στην εκπομπή "Παρασκήνιο" της ΝΕΤ - Αφιέρωμα στην τρίτη γενιά Μικρασιατών (1999)




Αφιέρωμα στους Active Member στην εκπομπή ''Δρόμοι'' της ΝΕΤ (2002)



Ο B.D.Foxmoor στην εκπομπή "Θεματική βραδιά" της ΕΤ-1 με θέμα την ανεργία (2006)






Ο B.D.Foxmoor στην εκπομπή "Φωτόσφαιρα" της ΕΤ-1 - Αφιέρωμα στο Πέραμα (2009)





Οι Active Member στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη - Αφιέρωμα στο Πέραμα (2009)


Αφιέρωμα στους Active Member στην εκπομπή ''Μονά-Ζυγά Δικά σας'' της ΕΤ-1 (2011)



Ντοκιμαντέρ:


Low Bap Documentary (2000)



Ενεργό Μέλος - Ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Φυλακτού για τους Active Member (2010)


Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Low Bap εκπομπές στο ραδιόφωνο

Ράδιο Κύκλος
Κάθε Κυριακή στις 22:00 ο "Ονειρευτής" με την εκπομπή "Προβοκάτσια"
διαλέγει και παρουσιάζει μουσικές από την δισκοθήκη του...

-Κάθε Δευτέρα στις 20:00 στο μικρόφωνο του σταθμού οι "Liberta" για δύο ώρες με το "Ονειροκούτι" τους...

-Κάθε Τρίτη στις 22:00 την σκυτάλη παίρνουν οι "Στιχοπλοκές" με την εκπομπή "Soundblast"







επιλέγοντας και παρουσιάζοντας μουσική ζωντανά από το studio τους...

-Κάθε Πέμπτη στις 22:00 ακούτε την εκπομπή "Παρόραμα".
Την μουσική διαλέγει και την παρουσιάζει ο "Ακατάδεχτος" (Lost Dreams).

-Κάθε βράδυ από τις 12 τα μεσάνυχτα εώς τις 8 το πρωί LOW BAP και τίποτε άλλο...
LOW BAP AFTER MIDNIGHT για τους "άυπνους"
http://www.radiokyklos.com/
Troll Radio

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10-12 το βράδυ, "Low Bap Ζώνη" με τους Stalia, DJ Found, Mute και Alex Red.

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 το ξημέρωμα, "Diggin' Troll" με τον Damned1.
902

Κάθε Κυριακή 5-7 το απόγευμα, "Κακά Μαντάτα" με τον Τοτέμ.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Παλαιότερο μήνυμα του Κέρινου στο forum του lowbap.gr

γεια χαρα παιδες, thx για το support σας!
χθες το απογευμα επισης ανεβασαμε το καινουριο website στο www.fathersfinest.net

θελω να προλαβω οσους θα αναρωτιθουν γιατι το site υπαρχει μονο στα γερμανικα και πιστευω πως το καταλληλο forum ειναι το δικο σας. αυτο το post λοιπον δεν θα ξαναβρεθει απο μενα σε αλλο forum! διαδοστε το οπως παλια... στομα με στομα, γραμμα με γραμμα.

ο΄τι βλεπετε μεχρι στιγμης ειναι το αποτελεσμα δουλιας ενος ατομου (εκτος απο της μουσικες παραγωγες, εννοειτε...) - τα γραφιστικα, οι προγραμματισμοι, οι κοιμενογραφιες, τα mix και mastering τον κομματιον - η ολη μαχη για να γινει ενα οραμα πραγματικοτητα... χωρις οικονομικο backup εκτος απο το server που μας παρεχει ο NOID και μας εχει κανει ανθρωπους!!! nuff respect and much love to the GODFATHER! www.cityelement.com

οσοι με ξερουνε γνωριζουν την αγραμματια μου στα ελληνικα... γνωριζουν πως μεγαλοσα στην γερμανια οπου εμαθα και τα αγγλικα μου... και τα γαλλικα μου... και πολλες αλλες γλωσσες στης παρεες τον παιδιων μεταναστον που ημασταν εκεινες της εποχες. οσοι εχουν ακουστο το tribute track για τα 15 χρονια Active Member εχουν γνωρισει καπια αλανια εκεινον τον ημερον να μιλανε στο κουπλε μου (...οχι, δεν ειναι ο winston irie στο τελος του κουπλε :P). ελληνικο σχολειο δεν εχω παει, κι ας υπηρχε η δινατοτητα - οσους ξερω να εχουν περασει αυτο το συστημικο βασανιστηριω δεν εχουν μαθει ουτε τα γερμανικα, ουτε καν τα ελληνικα. να'ναι καλα η μανα μου για την επιλογη της να με στειλει σε γερμανικο σχολειο, οπου 13 χρονια μετα ημουν απ'τους λιγους ξενους που υπηρχαν να το αποτελειοσουν, ετιμος για της σπουδες που μου ανοιξαν τους δρομους που διαβω.

οταν η ζωη μ'εφερε στο Περαμα λοιπον, κοντα στη φωτια που αναζητουσα επι πολλα χρονια, καταλαβα πως τα λιγα ελληνικα που ηξερα δεν φτανουν για να κανω τον κοσμο τριγυρω μου να με καταλαβει οπως θα μπορουσα στα γερμανικα, κι ας κρατουσα της ριζες μου ψηλα στο εξωτερικο τοσα χρονια. καποιοι γελαγανε οταν ξεστομιζα τα δικα μου και γελαγα μαζι τους, το καναμε χιουμορ καποια στιγμη... καποιοι κοροιδευανε την αφασια μου και συμμαζευα μεσα μου την ελλειψη κατανοησης τους... καποιοι λιγοι ομως με πειραν στα σοβαρα και μου μαθανε δυο...τρια... πραγματα παρα πανω οπως ο Λεκτορας η ο Flaco που με διωρθωναν με την πιστη πως καποτε θα τα μαθω κι εγω. μου δοσαν την ικανοτητα να καταλαβαινω στιχους, αρθρα και βιβλια... και παλι δεν καταφερα να γινω κατανοητος προς τον εξω κοσμο οπως θα ηθελα, γιατι η νοοτροπια ενος ατομου που εχει δει αλλα μερη και εχει ζησει αλλες καταστασεις... δεν μεταφραζεται... ειδικα στον τοπο που ονομασα ελλαδισταν. το συμπερασμα ηταν να αποχαιρετησω το Περαμα, τον τοπο που αγαπησα και με φιλοξενησε τεσσερα χρονια, και ακομα με κανει και δακρυζω οταν το σκεφτομαι εκμεταλλευομενο μεσα στην παγκοσμια σκλαβια.

κι ομως, η παρεα εκι που συνεχιζει να δινει μαχη δεν παει χαμενη στης εκτροπες της μνημης μου. ο Μιχαλης παντα με εσπροχνε να κανω κατι δικο μου, να εκφρασω με πραξεις ο'τι δεν μπορω με λογια... και να πηγαινω οπου εχει φωτια. ειναι δυσκολο να καταλαβεις οταν βρισκεσαι στα λαθοι σου χαμενος... και ετσι χρειαστηκα τον χρονο μου να βαλω της σκεψεις μου, της επιθυμιες και τα οραματα μου σε μια σειρα.

αυτη η σειρα λοιπον εμφανιζεται ως Father's Finest Selections, και αυτο ειναι μονο η αρχη... ειναι μια προσπαθεια τελικη... μια προσπαθεια να απελευθερωθει η ειλικρινεια της μουσικης απο της χειροπεδες της βιομηχανιας που την εχει σφραγισει με μια οικονομικοτητα... που εχει γεμισει με καλλητεχναδουρες τρεφομενοι με σαπια λεφτα χορηγων... ειναι μια προσπαθεια να δημιουργηθει ενα label χορις να συμμετεχει ως εταιρια του συστηματος.

ο αερας που αναπνεουμε και μας παρεχει ζωη ειναι τζαμπα... γιατι ο κινουμενος αερας που μεταμορφωνεται σε ηχους στα αυτια του καθενος να μεταδιδεται μονο με ανταλλαγμα οικονομικης δυνατοτητας?! δε βρηκα απαντηση ουτε στην ατομικη μου επιβιωση ως ανθρωπος ουτε ως μουσικος δημιουργος. γι'αυτο ο'τι ακουσετε απο Father's Finest Selections θα ειναι free!! στηριζουμε απαραιτητες οικονομικες συναλλαγες που προκυπτουν και θα προκυψουν μονο με... 1. συναυλιες και dj set - που στης 10 συναυλιες φετος παιξαμε τζαμπα σε 5 επιδι ειχαμε την δυνατοτητα και την θεληση να στηριξουμε αλλους μαχητες στον κοσμο τους, και 2. τα deepshirt του label, φτιαγμενα αποκλειστικα με προιοντα της εταιρειας continentalclothing, με τα οποια θα στηριζονται και τα βινυλια του καθε artist ...for the love of it - not the fortune! θα περιγραψω αναλυτικα της κινησεις του label στο maFINESTo συντομα...

εδω επιστρεφω στο αρχικο μου ζητημα... σας ζηταω μια μεριδα υπομονης και κατανοησης μεχρι να καταφερο να μεταφρασω το site στα ελληνικα, στα αγγλικα, και καποτε στα esperanto. ωσ τοτε θα σας βαλω στον κοπο να καταλαβετε μια ξενη γλοσσα οπως εκανα εγω... δεν θα σας φαει τα χρονια που εφαγε εμενα ;)

κερινος

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Tanto & D.i-Podcast


Δεν ξέρω πόσοι απο εσάς ξέρουν περί τίνος πρόκειται.Κοντολογίς το postcast είναι μια θεματική ενότητα απο mixtapes του tanto και του dj dark illusion δωρεάν για download από το site τους(path01.com).Τα δύο πρώτα που έχω ακούσει από τα τρία που έχουν βγει είχαν αρκετά καλές και κυριώς σπανιες hip hop,dub και roots reggae επιλογές.Το αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει track list για όποιον θέλει να αναζητήσει τα κομμάτια και να την ψάξει λίγο παραπάνω.Κάτι που δεν υπάρχει σε άλλα mixtapes και συναντάμε στο podcast ειναι ο σχολιασμός από τον Tanto των κομματιών και όχι μόνο και έτσι θα έλεγε κανείς οτι το podcast παίρνει τη μορφή ηχογραφημένης εκπομπής.

Troll radio opening


Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Απαιτήσεις - Πλάκα μου κάνει;


Η μουσική πέθανε...
Την σκοτώσαμε εμείς....
      Eιδικά σήμερα που είδα ένα πανό με το όνομα του group  όσο είναι ένα λεωφορείο σε μέγεθος, σκέφτηκα πως πρέπει να τους δείξω ποσο ερασιτέχνες είμαστε γιατί θα έχουν απαιτήσεις και οι απαιτήσεις φέρνουν υποχρεώσεις , οι υποχρεώσεις θέλουν συνέπεια και η συνέπεια δεν είναι αυτό που είχαμε κανονίσει όταν φτιάχναμε αυτό το γαμίδι που λέτε group.... 
      Μη περιμένετε πολλά από εμάς, αν η μουσική βιομηχανία είναι ανίκανη να βρει κάποιους έτοιμους να κάνει μάγκες και μπορεί να μας έχει εμάς σε δεκάμετρες  αφίσες τότε καλά να πάθει... να ψοφήσει στα πόδια μας και να της κλοτσάμε το κουφάρι . Εμείς κάνουμε την πλακα μας , τιμή μας και καμάρι μας που μας περιλαμβάνουν, οι άνθρωποι που αγαπάμε και υπολογίζουμε, στα πλανα τους αλλα εσείς που δεν μας ξέρετε προσοπικά , μην έχετε απαιτήσεις, δεν έχουν αυτοί που μας ξέρουν και μας ζουν , μην έχετε λοιπόν και εσείς. 
      Αγαπάμε και ζούμε το Hip Hop , το Low Bap δεν είναι μουσική , είναι μια παρέα με πανομοιότυπο τρόπο σκέψης , μαθεύτηκε μέσα από την μουσική , αλλα μπορώ να σου πω τους πενταπλάσιους από όσους μπορεί εσύ να γνωρίζεις σαν Low Bap οντότητες που δεν έχουν πιάσει μικρόφωνο ούτε στις σχολικές γιορτές. Αυτό είναι το Low Bap για εμενα και κανένας από αυτήν την παρέα δεν είχε απαιτήσεις προσωπικά από εμενα η από τα υπόλοιπα μέλη του group. 
      Ο σκοπός που γράφω αυτό το μήνυμα είναι καθαρά γιατί μεγάλος αριθμός από αγνωστους στον κύκλο μου , που με γνωρίζουν μονο μέσο της μουσικής έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τους PsyClinic TactiX. Nτροπή σας που το πιστεύετε και ντροπή μας που σας αφήσαμε να το πιστέψετε. Γαμώ την μουσική και κάθε μουσικό αν δεν είναι άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ένα είναι το μέγα παράδειγμα για το group , όλες οι μπάντες του κόσμου σπάνε η μειώνονται τα μέλη τους με αποχωρήσεις , εμείς ξεκινήσαμε 2 , γίναμε 3 , γίναμε 6 και καταλήγουμε το 2011 να είμαστε 7. Η παρέα μεγαλώνει όπως θα έκανε κάθε υγιής παρέα έξω από τον μουσικό μικρόκοσμο που πιστεύουν κάποιοι πως ζούμε.
      Έχουμε ένα Totem στο group που μου φωνάζει , δεν θες να κανεις ρε μαλακα LIVE , Ο.Κ. δεν κάνουμε , αλλα αν είναι να κάνουμε να τους πεις ΤΖΑΜΠΑ αν είναι ΦΙΛΟΙ και 71,80 euro αν δεν τους ξέρουμε , γιατί τόσο είναι το μεροκάματο στην ναυπηγοεπισκευαστική. Καταλάβετε το, οι αυταπάτες για την μουσική και τους μύθους πρέπει να πεθάνουν , εμείς τους γκρεμίζουμε μονοι μας, καντε το και εσείς για τους άλλους επιτέλους , το τέρας έπεσε στα γόνατα και εμείς κρατάμε το φτυάρι... μη κάνετε ήρωες όμως αυτούς που φτυαρίζουν. Ξεκολλάτε επιτέλους τα μυαλουδάκια σας και απομυθοποιήστε όλους τους με υφάκι καλιτεχνοπαπάρες που τους έχετε κάνει τις τσέπες να φτάνουν ως το πάτωμα.

 Με ανεβασμένη πίεση  και υπό την επήρεια ηρεμιστικών λόγο γναθοχειρουργικών επεμβάσεων  , υπογράφω εκνευρισμένα.
~Damned1~

Εκλογές 6-5-2012 (best of ατάκες) by Totem


Ήμουν εκλογικός αντιπρόσωπος. Κάθε λίγο και λιγάκι χτες, κατά τη διάρκεια της ημέρας ερχόντουσαν και κάνανε περατζάδα υποψήφιοι βουλευτές ή επόπτες από τις παρατάξεις. Σταχυολογώ τα καλύτερα.

1.
Εκπρόσωπος Χρυσής Αυγής: Γειά σας. Είμαι επόπτης της Χ.Α. Να κάνουμε έναν έλεγχο αν έχετε όλα τα ψηφοδέλτια.
Δικαστικός: Φυσικά. Κανένα πρόβλημα.
(κοιτάει, βλέπει το ψηφοδέλτιό τους 3ο και τα αφήνει)
Ε.Χ.Α.: Εντάξει είναι όλα.
Εγώ: Δεν τα μέτρησες όλα όμως. Μπορεί να λείπουν κάποια άλλων κομμάτων.
Ε.Χ.Α.: Εντάξει είναι, σας εμπιστεύομαι.
Εγώ: Φυσικά! Γιατί να μη μας εμπιστεύεσαι? Φασίστες είμαστε?

2.
(μπαίνει γνωστός μου, δημοσιογράφος, κι από πίσω του υποψήφιος γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής)
Δημοσιογράφος: Γεια σας, από τη Νέα Δημοκρατία είμαστε. Κάνουμε περιοδεία.
Δικαστικός: Να 'στε καλά. Καλή επιτυχία.
Δημοσιογράφος: Από εδώ ο κος Τάσος Μ--------ος, είναι υποψήφιος εδώ στη Β'.
Μ--------ος: Καλό κουράγιο.
Εγώ: Και στα δικά σας οι ελεύθερες.
Μ--------ος: Τί είπατε?
Εγώ: Ζωή σε 'μας λέω, να ζήσουμε να τον θυμόμαστε.
Μ--------ος: Με κοροϊδεύετε κύριε?
Εγώ: Σας τρολλάρω κύριε, υπάρχει διαφορά.
Δημοσιογράφος: Πάμε να φύγουμε κε Μ--------ε, ο άνθρωπος είναι τραμπούκος!

3.
(μπαίνει υποψήφιος της Χρυσής Αυγής)
Υποψήφιος Χ.Α.: Γειά σας, γειά σας! Καλή επιτυχία! Καλή δύναμη!
Δικαστικός: Να'στε καλά. Επίσης και σε εσάς καλή επιτυχία.
Υποψήφιος Χ.Α.: (σε εμένα) Και σε εσάς καλή επιτυχία.
Εγώ: Venceremos.
Υποψήφιος Χ.Α.: Ποιος Ρέμος?
Εγώ: Της Μακρυπούλιας! Καλά, σας ψάχνανε πολύ καιρό για να σας βρούνε να σας κάνουνε υποψήφιους?
Υποψήφιος Χ.Α.: Δεν κατάλαβα κύριε...
Εγώ: Δεν αμφιβάλω κύριε!

4. 
(μπαίνουν 3-4 χρυσαυγίτες από τον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο εκλογικό κέντρο, τσαμπουκαλεμένοι, ο ένας με μπλούζα της freestyle)
Χρυσαυγίτης: Μας είπανε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα εδώ?
Δικαστικός: Κανένα πρόβλημα κύριοι, σας παρακαλώ, περάστε έξω.
Χρυσαυγίτης: Εμάς μας είπανε ότι υπάρχει πρόβλημα!
Δικαστικός: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κύριοι. Ποιος τα λέει αυτά?
Εγώ: Όλοι το λένε! Ο Τάκης ο μπετούγιας, ο Βασίλης ο Γκοντζίλας, μέχρι κι ο Μπάμπης ο σουγιάς το είπε! 
LIVE Χναρια στη θεσσαλονικη



Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΠΥΡΑΝΤΑΜΩΜΑ

Low Bap: «Στηρίζω το λόγο μου με τη ζωή μου και τη ζωή μου με το λόγο μου»

«Πυραντάμωμα»: Νέος πολιτιστικός πολυχώρος στην Άνω Τούμπα



Μια ομάδα νέων που αγαπούν το Low Bap επιχειρούν τη δημιουργία ενός στεκιού – πολυχώρου, στην περιοχή της Άνω Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι η δημιουργία μιας «μη κερδοσκοπικής εταιρείας», η οποία θα προωθεί κάθε μορφή τέχνης χωρίς τη συνδρομή χορηγών.

Η παρέα των 20 περίπου νέων που ποικίλει ως προς τα κοινωνικά χαρακτηριστικά (ηλικία, μόρφωση, πολιτική τοποθέτηση, κ.ά.) επιθυμεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια όσων καλλιτεχνών δεν έχουν τα μέσα να προβάλουν το έργο τους. Εκδηλώσεις, ανοιχτές συζητήσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, dj set, live συναυλίες είναι μερικές από τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον. Παρόλα αυτά, το «Πυραντάμωμα» δεν παύει να είναι ένας χώρος συγκέντρωσης φίλων αλλά και ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες γύρω από την τέχνη. «Η τέχνη πρέπει να είναι αξιοπρεπής και ελεύθερη! Γι’ αυτό εδώ μπορεί να έρθει καθένας, ανεξάρτητα από τη στάση ζωής του. Πέρα από τους ορίζοντες της τέχνης, στόχος μας είναι να διευρύνουμε και τους ορίζοντες της ζωής μας», αναφέρει ο Γιάννης.


«Όποιος είναι καλλιτέχνης και δεν τον ενδιαφέρει μόνο το χρήμα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να έρθει στο στέκι και να προβάλει το έργο του», τονίζει ο Κωνσταντίνος. Άλλωστε, αυτή είναι και μια από τις βασικές αρχές του Low Bap, μιας λέξης που μέσα από τη μουσική, και συγκεκριμένα το hip hop, αποτυπώνει την άποψη που έχουν τα άτομα που ανήκουν στο κίνημα αυτό για τη ζωή, την κοινωνία και την πολιτική. Το γενικότερο ρεύμα συμπληρώνουν βιβλιοπωλεία, κέντρα νεότητας, περιοδικά, κινηματογραφικά εγχειρήματα, συναυλίες, φεστιβάλ και πολλοί πειραματισμοί με νέα συγκροτήματα και μουσικές. «Το Low Bap είναι μια ομάδα που δεν ομαδοποιεί και αυτός ο νέος πνευματικός χώρος, το «Πυραντάμωμα», είναι μια ευκαιρία για οποιονδήποτε να γνωρίσει κάτι διαφορετικό. Επιπλέον, όσοι ασπάζονται αυτή την τάση μπορούν πλέον να συμμετέχουν ενεργά», υποστηρίζει ο Χρήστος.


Βασικοί εκπρόσωποι του Low Bap αλλά και του κινήματος «No Sposnors» στην Ελλάδα είναι το συγκρότημα Active Member, η δισκογραφική εταιρεία 8ctagon, και η ομάδα παραγωγής Freestyle Production. Συγκεκριμένα, το εν λόγω συγκρότημα δημιουργείται το 1992. Τρία χρόνια αργότερα, το 1995, αποφασίζει τη μετονομασία του μουσικού είδους που εκπροσωπεί, δηλαδή του hip hop, σε Low Bap, προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα μουσική σκηνή και να διαφοροποιηθεί από τα άλλα εμπορικά συγκροτήματα.


Η ανάγκη δημιουργίας αντίστοιχου πολυχώρου που να πρεσβεύει τις παραπάνω ιδέες, είχε γίνει εμφανής και κατά το παρελθόν. Τότε, δημιουργήθηκε και λειτουργούσε παρόμοιος χώρος στην περιοχή της Βασιλίσσης Όλγας, ο οποίος όμως έπαψε να υφίσταται. Κάποια από τα άτομα που άλλοτε δραστηριοποιούνταν εκεί, σήμερα δίνουν το «παρών» στο νέο αυτό στέκι, στην Άνω Τούμπα.


Παρά τον ενθουσιασμό όμως, οι συμμετέχοντες συνάντησαν διάφορα προβλήματα στην προσπάθεια υλοποίησης της προσπάθειάς τους. Η εύρεση του κατάλληλου χώρου και της περιοχής αποτέλεσε το κυριότερο εξ αυτών, δεδομένου ότι στο στέκι θα ακούγεται σχεδόν όλη τη μέρα μουσική. Ωστόσο, μετά από τρεις μήνες συνεχούς αναζήτησης κατάφεραν να βρουν ένα ημιυπόγειο που πληροί τις προϋποθέσεις και του οποίου το ενοίκιο δύνανται να πληρώσουν με βάση τις οικονομίες τους. «Ευτυχώς σταθήκαμε τυχεροί με τα έπιπλα. Τα μισά από αυτά είναι «δώρα» φίλων και τα άλλα μισά προέρχονται από ανακαίνιση καφετέριας», σημειώνει ο Κυριάκος. Την ίδια στιγμή, στο χώρο ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες, τις οποίες έχει επιμεληθεί η Αφροδίτη. «Εμπνεύστηκα από τους στίχους και τα τραγούδια των Active Member ενώ όλοι μαζί επιλέξαμε τα χρώματα που χρησιμοποίησα», σημειώνει η ίδια.


Το «Πυραντάμωμα» βρίσκεται στην οδό Αγίου Πρωτολέοντος 4, στην περιοχή της Άνω Τούμπας και στόχος των διοργανωτών είναι η 24ωρη λειτουργία του. Η ηλεκτρονική σελίδα του στεκιού είναι υπό κατασκευή και πρόκειται να φιλοξενήσει σχετικές πληροφορίες καθώς και ανακοινώσεις για τα γεγονότα που πρόκειται να λάβουν χώρα. Προς το παρόν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν μέλη στο group που έχει δημιουργηθεί στο Facebook. Τέλος, όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί το χώρο μπορεί να χρησιμοποιήσει την αστική συγκοινωνία (Γραμμή 14, Στάση Στροφή Τριανδρίας, Γραμμή 17, Στάση Νησάκι, Γραμμές 30 και 37, Στάση Πάρκο Τριανδρίας).



Χριστίνα Καρυπίδου

ckaripidou@yahoo.gr

Αγγελική - Ελένη Μπιτζούνη

aggelbi@yahoo.gr

PsyClinic TactiX dialogoi - dilimata - trilimata

Apantes koulamares , dialogoi , sizitiseis , dilimata kai trilimata mesa apo thn kliniki.... gelio... gelio kai pali gelio, anef logou kai etias , pashs fyshs malakias se kafedes , pro, studio , ergasies , kolovaremata kai parakrouseis.
1.
- Kooz: gamhse ta re,exw enan pono, 3ekinaei apo plath aristera kai ftanei pleura deksia.
- Damned1: an pasarei ston xavi kai thn spasei ston messi 8a valei kai goal.
2.
-Kooz: an h panagia epaize mpala th 8esh 8a epaize?
- Damned1: pagkoterma?
-Kooz: kala basika olo me kati koukoules th blepw ,gia hooligani thn kobw.
3.
-Εργοδηγός: Αν ξαναβοηθήσεις ηλεκτρολόγους θα πάρεις πόδι! Εμάς μας βοηθάνε με τα λόντζια αυτοί? Τί τους σαμπανιάρεις τις παροχές? Να τις βάλουν στην πλάτη...
-Totem: Ρε προϊστάμενε, με τον αδερφό μου έχεις δουλέψει ποτέ?
-Εργοδηγός: Όχι...
-Totem: Με τον πατέρα μου?
-Εργοδηγός: Τί σχέση έχει αυτό?
-Totem: Βρε πες, έχεις δουλέψει με τον πατέρα μου ποτέ?
-Εργοδηγός: Όχι...
-Totem: Ε, για αυτό μιλάς... Δε σε έχει Γ@ΜΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΥΝΤΊΔΗΣ!
4.
-Μάνα: Θέλω να μου δείξετε σκελετούς για το μικρό γιατί θα χρειαστεί γυαλιά.
-Πωλήτρια: Έχουμε αυτούς και αυτούς, αυτοί είναι για κοριτσάκια και αυτοί...
-Μάνα: Όχι! Όχι! 30 χρονών είναι το μικρό!
5.
Συζήτηση με κρητικούς σε live...
-Totem: Ρε παιδιά, έχω κατέβει τόσες φορές για live και ήμουν και 5 μέρες εκεί με το λύκειο. Δεν είναι όλα τόσο άγρια όσο σας τα περιγράφουν. Π.χ. δεν νομίζω να έχει σε όλα τα σπίτια όπλα...
-Κρητικός 1: Όχι ρε, δεν είναι έτσι, άντε να έχουν 6-7 στα 10 σπίτια όπλα μέσα...
-Κρητικός 2: Μισό λεπτό, εννοεί και τα τουφέκια αυτός...
-Κρητικός 1: Όχι ρε, αφού είπε όπλα το παλικάρι...
-Totem: Γιατί, τα τουφέκια δεν είναι όπλα?
-Κρητικός 1: Δηλαδή εννοείς κι αυτά για το κυνήγι?
-Totem: Ξέρω γω? Πες ναι!
-Κρητικός 2: Δεν σου'πα εγώ? Και τουφέκια λέει!
-Κρητικός 1: Ε, τότες έχουν όλα!
6.
sto palio spiti tou Damned1 kapou mesimeri- apogefma... ton ksipnaei mia kopela me glukologa....
-Savra: kalhmera kataramene
-Damned1: pws vre8ikes esy edw?
-Savra: plaka mou kaneis mazi fygame apo to party kai hr8ame
-Damned1: fyge , 8a fonaksw to alodapwn
-Savra: xaxaxaxaxa malon to H8wn enoeis xazouli
-Damned1: twra pou 8a se parei o diaolos 8a xriasteis diavatirio gia to taksidi.... to alodapwn loipon.
7.
paralavh sthn  apo8hkh tou katastimatos
-pelaths: kalhspera hr8a gia mia thleorash 42 ara LG.
-kooz :malista dwste mou to deltio , ferte to ama3i sth rampa
-pelaths: den exw ama3i , me mhxanh eimai
-kooz: kala de 3erw ti 8a kaneis kopse to laimo sou na ri3eis ta ka8ismata giati de 8a mpei me tpt.
8.
araxtoi oloi sto monastiraki gia kafe
-Damned1: ase re malaka giannh tis malakies
-Monaxikos: re malaka, na ,ma th panagia
-Kooz: den sou'xw pei na mhn milas gia fantasmata, tromazw.
9.
apogeuma sto studio ths klinikhs , o Damned1 miksarei kai o Monaxikos paizeime ton Kooz Pro
-Monaxikos: tsaaak ki allo goal o guftos
-Damned1: (apo to yperperan fonazei) poios to evale? poios einai o guftos re?
-Kooz: o Tevez re me ton pou ton koitas sou rxetai na tou zhthseis karpouzia kai  patates
10.
synexizoume me pro
-Kooz: goaaaal
-Monaxikos: me to berbatov re mlka?
-Damned1: pws ton exoun kanei esti re malaka h KONAMI , san magisa einai.
-KooZ: Skase esy , gia koita h magisa einai nekrh oxi o berbatov zei
11.
thleFONIKO
-Adelfh: ela re.... pu eisai?
-Damned1: psarevw?
-Adelfh: pou?
-Damned1: Na edw , me kalami , sto saloni, sto enidrio.
-Adelfh: eisai orgio re pousth
-Damned1; to kserw
-Adelfh: gia pes....... tsimpaei?
12.
internetika me ton Skitsofrenh apo Silencio.....
-Damned1: eisai lakonikos shmera..... xorizoume
-Skitsofrenhs: ok ta paidia ta pairno ego
-Damned1:ton skylo egw
-Skitsofrenhs: tin giagia parti , ase mou tin periousia tis mono
-Damned1: to enidrio to 8es?
-Skitsofrenhs: mpa tha kratiso tin aytomati mixani santouits
-Damned1: psarevw sto enidrio me kalami kai dolonw parizaki... exw kanei to plhktrologio gemato me ladia
-Skitsofrenhs: synxaritiria,gemises tin motherboard me triglykeridia
13.
o kwsths , filos edw kai polla xronia eixe mia sizitisi peri tou group me enan filo tou
-Filos Kwsta: re... aytos tous low bap tous dikous sou tous KLINIKAL kati....
-Kwstas: mpas kai enoeis tous Lyrical? tous Lyrical Punishment?
-Filos Kwsta: oxi re aytos pou lene kati lyrical ...atics pou kanoun rima me to matrix
-Kwstas: aaaaaaaaaaaaa tous Psyclinic TactiX... ti KLINIKAL re malaka... siga mhn einai kai HOSPITAL
-Filos Kwsta: e nai... aytous... tous ksereis?
-Kwstas: nai, giati?
-Filos Kwsta: na tous peis pws ta kenourgia tous gamane
-Kwstas: file ayto den to kanw.... na tous to peis esy otan tous gnoriseis h internetika
-Filos Kwsta: giati re sy, den milate?
-Kwstas: oxi re ola kala , meli gala apla thn teleytea fora pou eipa pws kati pou kanan gamaei mou'pan pws an ksanaglipsw h akousoun kolakies 8a mou gamisoun thn panagia.... den to riskarw.
14.
sylogh dialogwn tou Totem se pories (prin , kata h meta thn diarkia tou tavernoksulou?)kata... kataaaaaaaa
(Την ώρα που τον δέρνουνε τα ΜΑΤ)
i)ΜΑΤατζής : Πάρ'τα ρε μ**νάκι! Πάρ'τα ρε μ**νάκι!
Τοτέμ: Μή βαράς ρε! Δείξε μου που είναι και θα πάω να τα πάρω!
ii)ΜΑΤατζής  (την ώρα που τον βαράει στην πλάτη): Πέσε κάτω ρε! Τί γίνεται ρε παιδιά?! Γιατί δεν πέφτει!?
Τοτέμ: Τρελός είσαι? Άμα πέσω θα με κλωτσάτε στο κεφάλι!
iii)ΜΑΤατζής : Κατέβασε τα χέρια να σου βάλουμε χειροπέδες!
-Τοτέμ: Για μλκα με πέρασες? Αφού ακόμα βαράτε!
-ΜΑΤατζής : Κατέβασε τα χέρια τώρα!
-Τοτέμ: Σταματήστε να βαράτε πρώτα!
-ΜΑΤατζής : ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΡΑ!
-Τοτέμ: ΣΤΑΜΆΤΑ ΝΑ ΒΑΡΆΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΒΆΖΩ!
-ΜΑΤατζής : (ουρλιάζοντας) ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑΑΑ! ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑΑΑ!
-Τοτέμ: Με βαράτε ένα τέταρτο. Λες να τρομάξω με ουρλιαχτά?(μετά από κάμποση ώρα σκάει γαλονάς)
-ΜΑΤατζής γαλονάς: Μήν το βαράτε το παιδί ρε! (τους σταματάει) Κατέβασε τα χέρια να σου περάσουμε χειροπέδες. Συλλαμβάνεσαι...
-Τοτέμ: Αν δεν σταματήσουν να βαράνε δεν κατεβάζω τίποτα!
-ΜΑΤατζής γαλονάς: Μη βαράτε ρε μλκες! Σταματήστε! Γ@μω την π@ναγία μου μέσα! Μή βαράτε! (σταματάνε) Ορίστε! Δεν σε βαράει κανείς! Κατέβασε τα χέρια!(τα κατεβάζω μπροστά)
-Τοτέμ: Ορίστε...
-ΜΑΤατζής γαλονάς: Πρέπει να τα βάλεις πίσω απ'την πλάτη...
-Τοτέμ: Κι άμα με βαρέσουνε μετά πως θα παίξω άμυνα?
-ΜΑΤατζής γαλονάς: Δεν θα σε ακουμπήσει κανείς...
-Τοτέμ: Σίγουρα?
-ΜΑΤατζής γαλονάς: Ναι αγόρι μου, βάλε τα χέρια πίσω. Τί μας πέρασες? Μλκες?
-Τοτέμ: Καλά... Αλλά άμα με κοπανίσουνε εσύ θα φταις...(μετά από 5-10 λεπτά που προσπαθούνε να του περάσουνε χειροπέδες, τελικά τα καταφέρνουν. με το που του τις περνάνε, ένας ματατζής του ρίχνει ροπαλιά στη μούρη)
-Τοτέμ: Καλά, εσύ είσαι μεγάλος μλκας!
-ΜΑΤατζής γαλονάς (στον άλλο): Σήκω φύγε από μπροστά μου ρε μλκισμένο!
-Τοτέμ: Είδες που σου τά'λεγα?
-ΜΑΤατζής γαλονάς: Πήγαινε στην γωνία εσύ!
-Τοτέμ: Γιατί? Τιμωρία με βάζεις?
-ΜΑΤατζής γαλονάς: Σε παρακαλώ! Τα νεύρα μου! Τουλάχιστον πήγαινε στην κολόνα!
-Τοτέμ: Δεν πάω πουθενά! Θέλω να βλέπω!
-ΜΑΤατζής γαλονάς: Απ'την κολόνα φαίνονται! Να εκεί είναι!
-Τοτέμ: Καλά πάω...
15.
fwnes apo yperperan.........
-Τοτέμ: Θα πεθάνουνε! Θα πεθάνουνε όλοι! ΟΛΟΙ! ΕΊΝΑΙ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΈΡΟΥΝ! ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝΕΕΕΕΕΕΕ! ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝΕΕΕΕΕΕΕΕ!(τρέχει ο αδερφός Τοτέμ από το δίπλα σπίτι για να δει τι έγινε)
-Piccolo: Τί έγινε ρε μλκα? Όλα καλά? Τί φωνάζεις?
-Τοτέμ: Βλέπω TNA Impact και παλεύουν ο Hogan με τον Ric Flair... Μιλάμε, ήταν γέροι την δεκαετία του 80! Αν το ματς κρατήσει πάνω από 3 λεπτά θα πεθάνουν από γερατειά...
16.
o Damned1 kanei protash gamou (eno troei souvlakia)
-Gynaika: opa opa 8odwrh.... ti mou les twra.... gia na katalavw, mou kaneis protash gamou?
-Damned1: eeeeeeee   pesto kai etsi
-Gynaika: pas kala re? trome souvlakia kai mou kaneis protash gamou glifontas ta daxtilasou apo ta TZATZIKIAAAAAAA? (ourliazontas)
-Damned1:  nai more... ti perimenes dhladh na se vgalw kai se estiatorio?
-Gynaika: oxi vre paidi mou , apla allios, pio romantika , me keria , mousikoula, na gonatiseis, ena monopetro na mou doriseis....
-Damned1: pes mou nai kai 8a sou parw kai monopetro
-Gynaika: re tsifouti , fere to monopetro kai 8a sou pw meta to nai h to oxi
-Damned1: ama voutiskw kamia petra 8a sou pw egw..... ai sto diaolo malakismenh

17.
sto FACEBOOK to Totem exei grapsei ena topic  me titlo
(διάλογος χτες: -Έσπασε το πόδι του ο Μιχάλης από τους Active... -Ο De Jong τον μάρκαρε? NTOΪΝΚ!)
  kai ena palikari(onomata den leme, einai gamw paidi) rwtaei na ma8ei ti exei ginei apo endiaferon..... alla emeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis?
-Palikari: τι παιχτηκε ρε παιδια? πειτε και σε εμας που δεν ξερουμε...
-Totem : σμπαράλιασε ο μιχάλης το πόδι του...
-Palikari: αυτο το καταλαβαμε απο το καταλαβαμε απο το αρχικο στατους ρε Πετρο... Τον τροπο θα θελαμε να μαθουμε...
-Damned1: na pareis thlefono sto STAR na ma8eis mori Katina. glistrise , girise......... game over
-Palikari: δεν το ειπα για κουτσομπολιο ρε... απο ενδιαφερον ρωτησα... αμεσως αρπαζεστε
-Damned1: eeeeeeee pas se status me petro kai emena na rwthseis pws , ti kai giati? kai 8es na mhn arpaxteis.... einai san na kounas kounelaki mprosta se ena gatopardo.
-Totem: είναι σαν να στέλνεις τη Μάι στους Κινγιόκου!
-Damned1: einai san na stelneis poutana se monastiri
-Totem:  είναι σαν να ζητάς από τη μάνα μου να σκεφτεί λογικά!
-Damned1: einai san na prospa8eis na koroidepseis thn periodo mias gunaikas pou miazei me orologiaki vomva akrivias 18/10/10-23:13 PERIODOS activated
-Totem:  είναι σαν να δίχνεις ένα 8χρονο αγοράκι σε παπά!
-Damned1: einai san na pernaei montelo apo to grafeio tou kougia
-Palikari :  ok παιδες το επιασα αλλα συνεχιστε! εχω λιωσει!
-------------------- NEKRIKH SIGH--------------------------

18.
se ena super hyper duper market sto pasalimani o dj Enthro me ton Damned1 kai thn kopela tou pane pros to tamio na plhrosoun , ena zevgari mono mprosta tous kai h kopela sto tameio alazei vardia antika8istontas thn proigoumenh... mesa se ena lepto exei ginei h trampa kai to tipos apo to zevgaraki arxizei kai krazei dynata (simiosh, to zevgaraki giro sta 23 kai oi 2, full glam fash , omorfantras kai glastra ntimenoi gia pasarela kai oi 2, malon koteratoi apo thn marina htan)
- o next top montel : me exete kai perimenw 5 lepta , pate kala?
- tameias : miso lepto kaname kyrie, alagh tameiou einai , synxoreste mas.
- o next top montel : eimai pelaths kai me ka8isterite , ante telione viazome.
( o dj enthro me thn kopela koitazoun ton Damned1 na xamogelaei )
-tameias : sas parakalw kurie , pws milate etsi? kai giati fonazete?
-o next top montel : na kaneis thn douleia sou swsta kai na mhn se niazei , se plhronoun gia na ergazese grhgora
-h next top montel : mas ka8isterite kiallo, pou einai o prooistamenos
(o dj enthro thn psiliazete kai leei.....)
-Enthro: oooooooooox
-Damned1: re palikari , an esena se ka8isterise miso lepto me thn fasaria me exeis ka8isterisei 5, twra ti katalaveneis?
-o next top montel : den milaw se esena pshle , an 8es ta sizitame meta eksw...
-Enthro: xaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-Damned1 : oxi meta , twra
( ton vouataei apo tous giakades kai ton paei karotsaki 30 metra sernontas mexri thn eksodo )
-h next top montel : se parakalw aston , sygnomh, ti einai ayta? aston se parakalwwwwwwwwwwwwww
-secutitas1: re paidia.......
-Enthro: douleia sou esy
-seruritas2: paidia eksw apo to katasthma sas parakalw
-Damned1: ekei ton paw den vlepeis
-o next top montel : re file sugnomh panw sta nevra mou ....
-Damned1 : twra pou 8a se 8apsw me ton kolo eksw na parkaroun ta karotsakai tou super market sthn koloxaradra 8a sou perasoun ta nevra....
-Enthro: xaaaaaaaaaaaaaxaxxaxaxaxxaxaxaxxaxa
(ginete oti ginete kai taytoxrona mesa h kopela tou damned1 sizita me thn tameia)
-tameias: euxaristw poli to palikari , pali kala pou yparxoun an8rwpoi pou einai sto plevrw twn ergazomenwn, giati apo edw mesa mono mpela 8a evriska an to analamvanan oi "tou katasthmatos"
-kopela damned1: ti les agaph mou, gia ton diko mou milas? aytos tsakonete me thn skia tou kai den 8a tsako8ei me ayton?
( epistrefoun o Enthro me ton Damned1 mesa) oi securitades tous exoun apo konta alla xesmenoi.
-tameias: sas eyxaristw kyrie, den htan anagkh
-Damned1: den to ekana gia esas kopelia, einai ka8ara 8ema geitonias , tirisi ths taksis kai ths aytokuriarxeias sth geitonia kai 8ema sevasmou ston ntopio.
-tameias: aaa!!!! Pasalimanioths eisai dhladh?
-Damned1: Oxi......... apo to Xatzhkuriakeio
-Enthro: XAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

19.
ligo prin doun tainia sizitane giaai podosfairika.
-Damned1: kai efere X h Tottenham?
-Totem : nai oi malakes.... th sunderland na gamame ki as mh gamhsoume kanenan allon, ase pou xtyphsa kai to kefali mou otan tous to karfosame pou panigiriza
-Monaxikos: ma kala giati th sunderland???
-Totem: oxi re , giati htan kleisth h porta.

20.
o Damned1 einai aupnos 49 wres kai sizita se live sto paraporti me ton Scott apo Agitachia , ksafnou kanei mia zempekia..... apo thn nista.
- Scott: Opa re , 8a peseis.
- Damned1: malaka exw elipsh ISOROPIAS......
pernaei ksista tous o MUTE  kai leei to ekshs ka8os eksafanizete sta kapakia:
- Mute: AnISOROPOS
(amilitos hrwas kai pisto skuli o Pantelos, mia fora milaei ton mhna kai einai ataka)

21.
phgadaki eksw apo to paraporti ksafnika fonazei o Monaxikos ston Dj Found
-Monaxikos: Fanhhhhhhhhhhh , ta lefta re
-Dj found: EEEEEEEEEEE ?
-Damned1: poia leftare? sou xrostaei ?
kai apantaei psi8irista o Monaxikos
-Monaxikos: Skase re , mporei na ton pisw pws mou xrostaei

22.
se poria......
Ένας καραβομαραγκός: Τί είναι αυτό?
-Τοτέμ: Ο σταθμός του ΟΣΕ!
-Καραβομαραγκός: Όχι ρε μλκα! Το ρολόι λέω!
-Τοτέμ: Ρολόι είναι...
-Καραβομαραγκός: Ε, αυτό λέω! Γιατί γράφει δώδεκα και τέταρτο?
-Τοτέμ: Ξέρω 'γω? Μάλλον στάθηκε στην ώρα του αποχωρισμού! Είχε βασιλέψει και με φίλαγες! Κοίταζες τα τραίνα και δε μίλαγες!!!

23.
-Totem: pw pwwwwwww o kakomoirhs aytos prepei na einai megalos keratas....
-Damned1: krima re..... makari na mhn einai to palikari
-Totem: makari to palikari
-Damned1: kai an den einai , as ginei apo emena.

24.
Koimate o papous kai h adelfh tou Damned1  ton paratirei.... klaiei ston ypno tou... mexri na paei na kleisei thn mpalkonoporta... gyrnaei kai apo ekei pou htan ksapla ton vlepei ka8hsmeno sto krevati me ta podia sto patoma.
‎-Sis: ti egine re papou? evlepes oneiro?
-SuperPapous Damned1: nai... leei pws eixa ftera kai petaga panw apo olwn ta kefalia kai den me pernane xampari oi vlakes.....xaaaaaaaaa
-Sis: ma re papou esy eklaiges? giati eklaiges?
-SuperPapous Damned1: aaaaaaaa nai , htan apo pisw mou o malakas o 8eos kai me kunhgage kai petage pio grhgora apo emena o pousths.

25.
h nosokoma kai h giagia ths
-Νοσοκομα: φευγωωω, παω εξω!
-Γιαγια νοσοκομας: Εε παιδι μου ,οταν γυρισεις μου πε ο νοσοκομος (αδερφος νοσοκομας) να σου πω να του φερεις φαι απο του Μακη τον Ντοκα! Ενταξει?
-Νοσοκομα: Eγινε.(Νοσοκομα μονολογει καθως προχωραει στο δρομο)..."Μακης Ντοκας τι ναι αυτο? Σουβλατζιδικο??? Μεζεδοπωλειο??? Σκυλαδικο στην εθνικη?? ε κατσε να παρω τηλ τον νοσοκομο
-Νοσοκομα: Eλα ρε, τι ναι ο Μακης Ντοκας? Απο που ειπες να στη γιαγια να μου πει??
-Νοσοκομος: MAC DONALDS εννοουσε!

26.
h nosokoma kai h giagia ths ksanaxtypoun thlefonika
H Νοσοκομα τηλεφωνει στη γιαγια της με αλλαγμενη φωνη
-Νοσοκομα: Καλημερα, σας τηλεφωνουμε απο τον ΟΤΕ για να σας ενημερωσουμε πως το τηλεφωνο σας θα διακοπει απο τη μια το μεσημερι μεχρι τις 6 το απογευμα για τεχνικους λογους!
-Γιαγια Νοσοκομας: Κακο που με βρηκε! Ενταξει
Πανικοβλητη η γιαγια ενημερωνει ολη τη γειτονια πως θα διακοπει η συνδεση τις ταδε ωρες...κατα τις 3 το μεσημερι την ξαναπαιρνει η νοσοκομα τηλ με κανονικη ομως φωνη αυτη τη φορα.
-Νοσοκομα: Eλα γιαγια τι κανεις?
-Γιαγια Νοσοκομας: KΛΕΙΣΕ ΚΛΕΙΣΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!! ΜΑΣ ΤΟ ΧΟΥΝΕ ΚΟΜΜΕΝΟ!!!!!!!!

27.
Συζήτηση φωναχτή στην πύλη των ναυπηγείων, όλοι φωνή 4...
-Μανουβραδόρος Α: Που'σαι ρε κερατάααααα!!!
-Μανουβραδόρος Β: Εγώ είμαι κερατάς ρε τρικέρατε?
-Μανουβραδόρος Α: Εσύ! Κι αυτός πίσω σου είναι ο πρόεδρος των κερατάδων!
-Μανουβραδόρος Γ (πρόεδρος επιτροπής ειδικότητας μανουβραδόρων): Αν εγώ είμαι πρόεδρος των κερατάδων, εσύ είσαι ο βασιλιάς!
-Μανουβραδόρος Α: Άντε ρε κερατοπρόεδρα που θα με πεις εμένα κερατά!
-Μανουβραδόρος Γ: Ε, τί να σε πω? Αφού άμα σου βάλω στο κούτελο δυο λότζια κι ένα μοτέρ ανάμεσα θα κάνω κερατογέφυρα!
-Μανουβραδόρος Α: Σήμερα παρ'τηλέφωνο σπίτι πριν το σχόλασμα να πεις ότι γυρνάς για να προλάβει να φύγει ο άλλος!
-Μανουβραδόρος Β: Αφού δεν το ξέρω του σπιτιού σου ρε τάρανδε!
-Μανουβραδόρος Α: Πάρε με στο κινητό...

28.
monologei o kooz se prive chat tou group......
-Kooz: re seis ...mazwxte skorda ashmika kai fere tpt probolakia apo to limeniko esu 8odwra kai pame gia vampire hunting...
http://static.madata.gr/files/2010_IMAGES/F/filini_305254342.jpg
 ...ti sta kommatia pinei h filinh kai menei etsi?
sperma monokerou?
keri apo ta autia twn elves?
wtf dudes?
y.g. koufales ama exei bgei powerade extra aimopetalia kai mou to krubete 8a sas parei o yu yevon kai 8a sas shkwsei.

29.
sto spiti:
-Πίκολο: Σουβλάκια?
- Τοτέμ: Πίτσα?
-Λύκος: Κρέπες?
-Τοτέμ: Κινέζικο?
-Λύκος: Τούρκικο?
-Πίκολο: Τί είναι το "τούρκικο"?
-Λύκος: Νόμιζα ότι αλλάξαμε παιχνίδι!

30.
sizitisi me papa se karavi....
-Papas: kai eisai apo 8riskia oikogeneia?
-Damned1: eee ntaks , h mana mou einai , o pateras mou dne trelenete kiolas.
-Papas: esy na fantastw den eisai?
-Damned1: oxi pater , den eimai, ka8olou 8a elega
-Papas: apo agka8i vgenei rodo......
-Damned1: .... kai apo igoumenitsa , Kerkyra

31.
O Alex Red gnosto gero potiri ana thn ifilio , den exei aima , exei inopnefma..... sizita me ton Damned1
-Alex Red : ..... ayta einai dwro apo emena re
-Damned1: mh ta pareis ola panw sou ta oikonomika , eidika twra me to magazi
-Alex Red: re ksekola leme, dwro , telos
-Damned1: gamiese
-Alex Red: ka8e mera
-Damned1:kala kaneis
-Alex Red:kanei kalo sta nefra kai sto sikoti
-Damned1:.............
-Alex Red: .... pou den exw

32.
o Damned1 perimene na skasei o Totem me thn dikia tou.... klasika se poria htan ayto to zevgaraki, thl;efoniounte...
-Damned1:ela na ftiaksoume kai to dentro.
-Totem: nai kala , gia malakes psaxneis , telos panton  o.k. magirepse kai astes na ftiaksoun AYTES to dentro.
Katevazei o damned1 stolidia apo to patari kai paei na katevasei teleytaio kai to kouti me to dentro.... arpazei to kouti........ elafrh poli..... anoigei..... adeio..... pou einai to dentro re pousth..... pernei thn melontiki prwin gynaika tou  thlefono
-Damned1: Tani ? pou einai to dentro apo persi.?
-Tania; den 8imase , mou to foreses kolaro afou mou to petakses prwta san akontio stolismeno kai me ta fotakia na anavosvinoun.... giati kaneis ton malaka twra?
-Damned1: aaaaaaaaaa nai nai.... thanx....

kleinei to thlefono kai ksanapernei ton Totem.... apantaei....

-Totem: Ti 8es?
- Damned1: REe file.... 8a er8eis telika na stolisoume to dentro?
-Totem: an magirepseis erxome eipame.... magirepses?
-Damned1: lefta exeis panw sou?
-Totem: posa enoeis?
-Damned1: 30 -40 -50 euro , den kserw
-Totem: 8a sou danisw alla na magirepseis
-Damned1: wraia.... exw kati mprizolidia..... alla na sou pw, den 8elw na mou daniseis... apla..... opos erxese den mou ferneis kai ena dentro.....

33.
O kooz thlefonei ston Damned1 ...... touuuuuuu...... touuuuuuuuuuuuuuuuuu......
-Damned1 : Thlefonisate sthn eksipirethsh petalwn Vodafon. Prohgmenh texnologia sta8erhs, kiniths , kartokiniths , sunvoleou, Internet kai mobile internet. An iste sundomhths Vodafon pite SWSTA......
-Kooz: La8os
-Damned1: An iste sundromhths allhs eteria pite NAI h OXI.....
-Kooz: TY-RO-PI-TA
-Damned1: An einai me feta pite FEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEETAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

34.
Se ena omorfo post ekolou8ei o eksis dialogos:
-Tasos Xatzis: τζατζικι - σουβλακι - Ζαγορακη με λιγα λογια!Ησανε σαφης!
-Totem: Δεν το μιλάς καλά το ελληνικάνικο? Σωστή γραμματική είναι ήντουστιν!
-Tasos Xatzis: Πετρο κλεινε μου το "Ντραγκαω" στον Αοριστο!
-Totem:Ντράγκανα Ντράγκανες Nτράγκανε Ντραγκήσαμε Ντραγκήσατε Ντράγκησαν
Πολλοί νομιάουν ότι είναι Ντράγκαγα, αλλά αυτό είναι παρατατικός...είναι όπως το Ντουγκλάω ή το Φαλκάω. Γκ, γκλ, μρ, κρ, πρ, κλπ. Τα μονά φωνήεντα και τα μπ και ντ πάνε αλλιώς, όπως πχ Μπραντάω, Σιμάω, Σελεσάω.

35.
Epiki ataka
Totem: τα ζόμπι για τον κινηματογράφο είναι ότι και το wanderbra για τα βυζιά!

36.
thlefonika monaxikos me Damned1.....
-Damned1: re malaka... mporeis na mhn eisai toso gia ton poutso?
-Monaxikos: ksekola malaka , eimai gia ton poutso?
-Damned1: eeeeeee re malaka vlepeis pws pnigome , trexw , den prolavenw , enhmerwnw kosmo apo ta group gia to live , doulevw ,  trexw kai sto sta8mo gia to radio , filoksenw kai kosmo , exoume kai to live kai den prolavenw oute na koimi8w.
-Monaxikos: o.k. pes mou ti 8es na kanw
-Damned1: apla na mhn eisai gia ton poutso kai na enhmeroseis toulaxiston tous dikous mas gia to live.... ton kooz pou den pire fortisth kai den kseroume pou vriskete kai pote erxete...
-Monaxikos: prwton den eimai gia ton poutso, deyteron ti na tou pw otan ton vrw?
-Damned1: gia to live re malaka ,  eisai gia ton poutso,  to pote einai kai an 8a einai edw gia na kanonisoume programa
-Monaxikos: den eimai gia ton poutso leme re papara, o.k. 8a tou to pw.... kai pote einai to live?
-Damned1: ayrio re MALAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
-Monaxikos: oooooox nai, xaaaaaaaaa to eixa ksexasei pws einai ayrio
-Damned1: eeeeeeeeeeeeeeeee eisai h den eisai gia ton poutso?

37.
sto studio.... paratirontas to enidrio....
- Totem: re malakes..... an to nero htan aeras , ta psaria 8a petagan
-kooz:......
-Damned1: ......
-Monaxikos: ....aaaaaaaaaaaaaaxaxxaxaxaxaxaxaxa (me ton monadika eknevristiko tropo tou)

38.
To Totem πάει στην εκπομπή και αρχίζει κατευθείαν να μιλάει κανένα πεντάλεπτο για την γαστρεντερίτιδα που πέρασε το ΣΚ)
-Τοτέμ: ...σου λέω κατουρούσα και από πίσω και από μπρος! Αλλά τώρα είναι χειρότερα, γιατί μου περνάει η αρρώστια σιγά σιγά και το σκ@τό που είναι μέσα στο άντερό μου αρχίζει και πετρώνει σε ορισμένα σημεία και εκεί που έχει κανονική ροή υγρού ξαφνικά βρίσκομαι να "ξεγεννάω κοτρόνες"! Από τη μία νιώθω χαρά που ταπώνει το σκληρό σκ@τό και δεν κινδυνεύω με "ζημιές", αλλά από την άλλη φοβάμαι μην τραυματιστεί η σούφρα μου. Το χέσ1μο είναι τέχνη, αλλά είναι και επικίνδυνο...
-Damned1 : Τελικά είσαι φιλόσοφος!

39.
petros - vaso..... simiosate dyo...... 0-2 apo to prwto lepto
-Πέτρος:Δηλαδή, έχεις πάντα δίκιο;
-Βάσω:Όχι πάντα... Αλλά όταν μιλάω μαζί σου έχω πάντα!
-Πέτρος:Δηλαδή ούτε τη γνώμη μου να μη λέω;
-Βάσω:Φυσικά και να τη λες. Ποιά είμαι εγώ που θα σου στερήσω το δικαίωμα στο λάθος;

40.
o damned1 vlepei mia kopela... kai leei sthn ksadelfh tou....
-Damned1: erwteytika
-ξαδέρφη Νο1658: aythn more?
-Damned: εγώ ερωτεύομ' αύρες...
-ξαδέρφη Νο1658: με μισείς επειδή είμαι μαύρη???
-Damned1: όχι μαύρες μωρή!!!ΑΥΡΕΣ!!ΑΥΡΕΣ!!!

41.
-Totem:Αλεξ ρεντ, ο Ασύκωτος (xoris sykoti)
-Damned1:gelaw... re file... gelaw, pou na sou orkistw
gelaw
-Totem:θα σου περάσει!
-Damned1:opos to donti?... pou to efaga
-Totem:θα σου περάσει!
-Damned1:perase....... apo to paxi antero kai to exasa
-Totem:τό'χεσες...
-Damned1: Tris meres koitousa ta skata mou..... tipota
-Totem: ρε τό'χεσες ;
-Damned1:eeeee kala re..... den ta madisa kiolas na dw an einai mesa... mesa 8a'tan
-Totem:άμα δεν είναι χεσμένο και έχει παραμείνει στο παχύ έντερο μπορεί να σου προκαλέσει από απόφυση μέχρι εσωτερική εκδορά (το γνωστό "σου σκίσω το κωλάντερο")...
-Damned1: e  mesa 8a'nai

42.
Τοτέμ: Μλκες με πιάνει πολύ εύκολα...
Κουζ: Γιατί?
Τοτέμ: Μάλλον γιατί δεν μπορώ να τρέξω! (ΝΤΟΪΝΚ!)
Τάσος: Τι λες ρε? Για το ποτό δε λες?
Τοτέμ: Ναι ρε, αφού δεν έχω πιεί τίποτα. Μόνο 8 μπίρες και ένα γουίσκι και νιώθω ντίρλα...
Τάσος: Ε, ναι, διάολε. Μπορεί και να είσαι...
Τοτέμ: Αφού είμαι σου λέω...
Κουζ: Και αύριο Θεσσαλονίκη πως θα πας?
Τοτέμ: Έτσι όπως είμαι...
Κουζ: Αφού και αύριο θα είσαι ντίρλα...
Τοτέμ: Όχι στη Θεσσαλονίκη! Θα είμαι ανάποδα?
Τάσος: Τί λες ρε?
Τοτέμ: Αφού εδώ είμαι ντίρλα, στη Θεσσαλονίκη θα είμαι ντίρλα αφού! (ΝΤΟΪΟΪΝΚ!)

43.
Totem: Έχω στραβομουτσουνιάσει...
Βάσω: Γιατί?
Totem: Γιατί δάγκωσα το μάγουλό μου από τη μέσα μεριά (από την έξω δεν γίνεται) και στράβωσε η μούρη μου...

44.
Damned1: Pou eisai, mh se gamhsw?
Ntirlantas: Pou eimai, mh me gamhseis?
Damned1: an iksera kai medium 8a moun kai gamias sou... vidal sassoon duo se ena

45.
Βαγγέλης: Πες μου σε 60 δευτερόλεπτα 12 ευρωπαϊκές πόλεις που να αρχίζουνε από "λ"...
Totem: Λιβόρνο, Λισαβώνα, Leicester, Λουξεμβούργο, Λυόν, Λίβερπουλ, Leeds, Λονδίνο, Λιουμπλιάνα, Λεβερκούζεν, Λάρισα και Lazio!

46.
duo meres meta apo party
-Damned1:re pano,re adelfe , eimai akoma me8ismenos re file?
-Panos:  xaxaxaxa den kserw
-Damned1: mporei na ginei ayto?
-Panos:ame , mporei
-Damned1: x8es mono anapsiktika epina kai to kefali exei akoma thn idia 8oloura
-Panos: xaxaxa gamithikes ki esy
-Damned1: me poia? den 8imame

47.
-Totem: Παππού, είσαι σοβαρός?
-Παππούς: Ναι, γιατί?
-Totem: Βλέπεις Χελωνονιτζάκια?
-Παππούς: Ναι, το έβαλα γιατί είχαμε εδώ τα παιδιά (τα δισέγγονά του)...
-Totem: Και τώρα που φύγανε, γιατί συνεχίζεις να τα βλέπεις?
-Παππούς: Έγινε ενδιαφέρον! Θέλω να δώ αν θα νικήσουνε!

48.
se ayto... edw na sstis simioseis.... a8 to vrite katw sta sxolia......
-Totem : Τα σημερινά γράψε ρεεεε!!!
-Damned1 : einai polla... 8a ta simiosw twra kai 8a to agrapsw molis ksipnisw.... oxi... mallon den 8a ta simiwsw.... giati 8a ta ksana8imi8w kai 8a gelaw... den 8a mporesw na koimi8w... oritse twra... ta 8imi8ika pali...xaaaaaaaa

49.
-Πίκολο: "Πρέπει να τον δέρνανε με τις ώρες."
-Τοτέμ: "Μπορεί να του ρίξανε και μία..."
-Πίκολο: "Τί εννοείς?"
-Τοτέμ: "Με μία, άν τον πετύχει άγαρμπα, μπορεί να πεθάνει κάποιος..."
-Πίκολο: "..."
-Τοτέμ: "...άλλος!"

50.
-Damned1:na er8eis na me pareis na mh se gamisw­­
-Mute: pes tou found na er8ei ,den 8a prolavw
-Damned1:kala 8a er8w monos mou­­
-Mute:kane oti nomizeis
-Damned1:prosexe pws mou milas poutanario 8a thn fas ston kolo­­
-Mute:why?
-Damned1:ti kane oti nomizeis les....?
ti aeras kai esiodoksia kai ataka mafioziki
kane oti nomizeis? kane oti nomizeis?   ksereis ti nomizw? pws 8es ena kalo gamisi
-Mute: mpissia mhn kaneis oti nomizeis

51.
-Kopelia: ma kala milame tosh wra kia den kserw oute to onoma sou
-Alex Red: Alexhs
-Kopelia: aleksandros dhladh , ti omorfo
-Alex Red: pou na akouseis kai to thlefono mou


52.

Damned1 leei anekdoto ston Luko (Kaka Mantata)
-Damned1:Πάει ο βοσκός όπως κάθε μέρα να βοσκήσει τις αγελάδες στο λιβάδι και φυσικά το μεσημέρι όπως κάθε φορά αφού φάει πέφτει για ύπνο κάτω από τη σκιά ενός δέντρου. Καθώς λοιπόν κοιμάται κάτω από το δέντρο νιώθει κάτι να τον ενοχλεί. Ανοίγει λοιπόν τα μάτια και βλέπει μία από τις αγελάδες να είναι από πάνω του και να του γλύφει το όργανό του και να τον κοιτάζει μες στα μάτια. Αμέσως αρχίζει και φωνάζει:
Μηηηηηηηηηηηη, μηηηηηηηηηηηηηηηηη τι κάνεις εκεί...... Μηηηηηηηηηηη σου λέω ...... Μηηηηηηηηηηη σταμάτα, στα..μά..ταααααααααα .. Μα μηηηηηηηηη, Βρε μηηηηηηηηηη , Μηηη , Μη , Αχ, μη σου λέω μη....................................Ματάρες μου!!!!!!!­­
-Lykos: Ayto anekdoto i skini apo elliniki tsonta einai?
-Damned1:Anekdoto­­
-Lykos: Gia na kserw , na gelaso i na ton pekso?

53.
-Afrouka: ola kala??
-Damned1:den perpataw kala ,evgala 4 dontia thn pempth kai exw xasei thn isoropia mou
-Afrouka: pwpwpwpwpw..lupamai polu...
-Damned1:ta dontia einai apo thn deksia meria... kai leei 8a mou valoun gefira.... o.k. h mia plevra 8a einai deksia h allh? pou 8a vgei h allh? apo ta aristera? afou ekei einai o.k. ta dontia. Axxxxxx sa to giofiri ths Artas to kovw na ginei.